a

Facebook

Twitter

Linkedin

Copyright 2018 Caglar Law Firm P.C.

646-930-2077

Call us for legal consultation

Facebook

Twitter

Linkedin

Search
Menu
 

Amerikan Vatandaslarinin Akrabalarina Sponsor Olmasi

Caglar Law Firm P.C. > BLOG  > Amerikan Vatandaslarinin Akrabalarina Sponsor Olmasi

Amerikan Vatandaslarinin Akrabalarina Sponsor Olmasi

Amerikan vatandasi veya green card sahibi olmanizin avantajlarindan biride yurtdisinda yasayan akrabalarinizi Amerika’ya yasal yollardan getirebilir ve burada yasama ve calismalarini saglayabilirsiniz. Eger Amerikan vatandasi iseniz su kisilere sponsor olup onlara green card alabilirsiniz:

Esiniz, cocugunuz, anne babaniz, erkek kardesiniz veya kiz kardesiniz. Yalniz buyukanne veya buyukbaba, amcalariniz, teyzeleriniz, yegenleriniz ve kuzenleriniz bunun disindadir. Green card sahipleri ise sadece eslerini ve evlenmemis cocuklarina sponsor olabilirler.

Ote yandan yukarida saydigimiz akrabalarin green card almalari icin gecen zaman akrabalik derecesine gore degisir. AmSPONSOR GREEN CARDerikan vatandasinin esi, 21 yasindan kucuk evlenmemis cocuklari veya anne ve babasi sponsor olacak Amerikan vatandasinin “en yakin akrabalari (immediate relatives)” grubuna girdiginden bunlarin green card islemleri en hizli bir sekilde cereyan eder. Bu demek degildirki bunlar green card’larini hemen alirlar. Islemlerin tamamlanmasi duruma gore 1 yil civarinda surmektedir. Sonucta sponsorluk islemleri de bir dizi idari islemlerden gecer ancak asagida diger akrabalik durumlarinda anlatilacagi gibi bu yakin akrabalar grubu icin yillik bir bekleme listesi veya kota konulmamistir bu acidan islemlerin hizli ilerleyecegini dusunebilirsiniz.

Bu arada Amerikan vatandasinin 21 yasindan buyuk evlenmemis cocuklari ise “First preference (F1) category (1. tercih katagorisi)” icinde sayilir ve bunlarin green card islemleri yukarida saydigimiz “yakin akraba’ gurubu kadar hizli olmaz bunlar icin bekleme listesi ve kotalar vardir. Duruma gore yillar alabilir ancak birazdan asagida sayacagimiz diger akraba grubuna gore islemleri biraz daha hizli yurur.

Amerikan vatandasinin evlenmis cocuklarina sponsor olmasi “Third preference (F3) yani (3. Tercih katagorisine)”; En az 21 yas veya uzerinde olan Amerikan vatandasinin erkek kardes ve kiz kardeslerine sponsor olmasi ise “Fourth preference (F4)  (4.tercih kategorisine) dahil olur bunlarin anlami bu kategoride yer alan akrabalarin green card islemlerine baslamak icin bekleme listeleri vardir ve  yillik belli kotalara tabi tuutlmustur. Bunlarin islemleri cok uzun yillar alabilir. Bekleme sureleri icin Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu (USCIS) her ay yayinladigi vize bultenine bakilabilir.

GREEN CARD SAHIPLERININ AKRABALARINA SPONSOR OLMASI

Bu arada Green card sahipleri de eslerine veya cocuklarina sponsor olabilirler. Esler veya 21 yasin altinda evlenmemis cocuklar “Second preference (F2A) yani 2.tercih kategorisi A gurubu” 21 yasin uzerindeki evlenmemis cocuklar ise “Second preference (F2B), 2. Tercih katagorisi B gurubu” na girer bunun anlami green card sahibi sahsin bunlarin green card islemlerine baslamasi icin kendilerine vize numaralarinin gelmesini beklemesi gerek. Buda bu sahislarin vatansdasi oldugu ulke ye gore uzun yillar beklemesi demektir.Bu sureler icin yine Amerikan vize dairesinin vize bultenine bakilabilir.

Amerikan vatandasi veya green card sahibi bir sahsin aile uyelerine sponsor olmasi icin Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu (USCIS)’a gerekli belgeler ile muracaat etmesi gerek ayrica sponsor olacak sahis ekonomik olarak onlari burada destekleyebilecegini de kanitlamasi gerek.

Caglar Hukuk burosu evlilik veya akrabalik yolu ile green card islemlerine de bakmaktadir.