a

Facebook

Twitter

Linkedin

Copyright 2018 Caglar Law Firm P.C.

646-930-2077

Call us for legal consultation

Facebook

Twitter

Linkedin

Search
Menu
 

I-130 BAŞVURUM HENUZ ONAYLANMADAN I-485 (GC) BAŞVURUSU YAPABİLİR MİYİM?

Caglar Law Firm P.C. > BLOG  > I-130 BAŞVURUM HENUZ ONAYLANMADAN I-485 (GC) BAŞVURUSU YAPABİLİR MİYİM?

I-130 BAŞVURUM HENUZ ONAYLANMADAN I-485 (GC) BAŞVURUSU YAPABİLİR MİYİM?

Soru: Ben ABD’de F-1 (öğrenci) statüsünde bulunuyorum. Eşimin green kart’i var  ve geçen yıl için benim için I-130 başvurusu yaptı. Green kart’a  basvurmak icin oncelik tarihim şu anda gelmis. I-130 başvurum hala incelmede iken I-485 başvurusu yapabilir miyim?

I-130 Göçmen Başvurusu hala inceleniyor olsa bile, diğer tüm uygunluk kriterlerini karşılıyorsanız, I-485 Başvurusu ‘nu gönderebilirsiniz. Bu, I-485 başvurusunun öncelik tarihinin DOS Vize Bülteni ile uyumlu olduğunu doğrulamayı da içerir.

Sadece Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Servisi (USCIS)’in kullanımına izin verdiği aylarda “Filing Dates” tablosuna dayalı olarak I-485 başvurusu yapabilirsiniz. USCIS genellikle DOS Vize Bülteni yayınlandıktan birkaç gün ila bir hafta sonra bir açıklama yapar ve o ay I-485 başvurularının erken kabulü için “Filing Dates” tablosunun kullanılabilir olup olmadığını belirtir. Unutmayın ki, bazı aylar için USCIS, I-485 başvurularını yalnızca Vize Bülteni’nin “Final Action Dates” tablosunda öncelik tarihi geçerli olduğunda kabul edebilir.

Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçiniz.