a

Facebook

Twitter

Linkedin

Copyright 2018 Caglar Law Firm P.C.

646-930-2077

Call us for legal consultation

Facebook

Twitter

Linkedin

Search
Menu
 

AMERIKAN VATANDASLIGI ICIN INGILIZCE VE VATANDASLIK BILGISI SINAVINDAN MUAFIYETLER

Caglar Law Firm P.C. > BLOG  > AMERIKAN VATANDASLIGI ICIN INGILIZCE VE VATANDASLIK BILGISI SINAVINDAN MUAFIYETLER

AMERIKAN VATANDASLIGI ICIN INGILIZCE VE VATANDASLIK BILGISI SINAVINDAN MUAFIYETLER

Vatandasliga kabul edilerek Amerikan vatandaşi olmak icin, temel düzeyde İngilizce’yi anlama, konuşma, okuma ve yazma yeteneğine sahip olmanız gerekmektedir; ancak, fiziksel veya zihinsel engel veya yaşa dayalı muafiyet kriterlerini tasiyorsaniz muaf tutulabileceginiz istisnalar bulunmaktadır. İngilizce yeterliliğinizi kanıtlamak için, vatandaşlığa başvurunuz sırasında yapılan mülakatınızda vatandasliga kabul sınavının İngilizce bölümünü başarıyla tamamlayıp geçmeniz gerekecektir.

 

VATANDAŞLIK İÇİN İNGİLİZCE DİLİ GEREKSİNİMİNDEN MUAFİYETLER

Amerika Birleşik Devletleri’nde vatandaşlık için İngilizce dil önkoşuluna ilişkin belirli istisnalar bulunmaktadır. Bu istisnalar, İngilizce yeterliliğini öğrenme veya gösterme yeteneğini engelleyen yaş, fiziksel veya zihinsel gelişim bozuklukları veya tıbbi durumlarla ilişkilidir.

Yaş Muafiyeti: 50 yaş ve üstü bireyler, en az 20 yıl süreyle kalıcı ikamet sahibi(Green card’li) olanlar, en az 15 yıl süreyle kalıcı ikamet sahibi(Green card’li) olan 55 yaş ve üstü bireyler veya en az 20 yıl süreyle kalıcı ikamet sahibi(Green card’li) olan 65 yaş ve üstü bireyler, vatandaşlık için İngilizce dil gereksiniminden muafiyet hakkı elde edebilirler.

 

Engellilik Muafiyeti: İngilizce yeterliliğini öğrenme veya gösterme yeteneğini engelleyen fiziksel veya zihinsel engellere sahip bireyler, İngilizce dil gereksiniminden muafiyet hakkı elde edebilirler.Lisanslı bir tıbbi profesyonel tarafından verilen ve engellilik durumunu doğrulayan belgeler vatandaslik başvurusuna eklenmelidir.

 

Tıbbi Muafiyet: İngilizce yeterliliğini öğrenme veya gösterme yeteneğini engelleyen tıbbi durumlara sahip bireyler, İngilizce dil gereksiniminden muafiyet hakkı elde edebilirler. Tıbbi durumun kanıtı, vatandaslik başvurusuyla birlikte sunulmalıdır.

 

İngilizce dil gereksiniminden muaf olsanız bile, vatandaşlık sınavını geçmek zorundasınız. İngilizce dil gereksiniminden muafiyetlerin, talebinizi desteklemek için uygun belgelerin sağlanmasını gerektiren, kişiden kişiye ve duruma göre verilen muafiyetler olduğunu anlamak önemlidir.

 

VATANDAŞLIK KABULU İÇİN VATANDAŞLIK SINAVI

Amerika Birleşik Devletleri’nde vatandaslik süreci sırasında başvuru sahiplerinin ABD tarihini ve hükümetini anlama becerilerini göstermek için vatandaşlık sınavını başarıyla geçmeleri gerekmektedir. Bu sınav 100 sorudan oluşmaktadır ve başvuru sahipleri vatandaslik mülakatları sırasında en fazla 10 soruyla karşılaşmaktadır. Vatandaşlık sınavını geçmek için başvuru sahibinin sorulan 10 sorudan en az altısını doğru cevaplaması gerekmektedir.

 

VATANDAŞLIK KABULU İÇİN VATANDAŞLIK SINAVI MUAFİYETİ

Amerika Birleşik Devletleri’nde vatandaşlık kabulu için vatandaşlık sınavı önkoşuluna ilişkin belirli istisnalar bulunmaktadır. Bu istisnalar, yaş, fiziksel veya zihinsel engellilik veya ABD tarihini ve hükümetini öğrenme veya gösterme yeteneğini engelleyen tıbbi durumlarla ilişkilidir.

Eğer vatandaşlık sınavı gereksiniminden muafiyet kriterlerini karşılıyorsanız, yine de bir Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Servisi (USCIS) memuruyla mülakata gireceksiniz. Vatandaşlık sınavı gereksiniminden muafiyetlerin, talebinizi desteklemek için uygun belgelerin sağlanmasını gerektiren, , kişiden kişiye ve duruma göre verilen muafiyetler olduğunu anlamak önemlidir.

Daha fazla bilgi için lütfen 646-930-2077 telefon numaramizdan ofisimiz ile irtibata geciniz.