a

Facebook

Twitter

Linkedin

Copyright 2018 Caglar Law Firm P.C.

646-930-2077

Call us for legal consultation

Facebook

Twitter

Linkedin

Search
Menu
 

Green Card Mulakati

Caglar Law Firm P.C. > BLOG  > Green Card Mulakati

Green Card Mulakati

Green Card Mulakatindan Sonraki Asamada Sizleri Ne Bekliyor?

Green Card Mulakatinin 5 neticesi olabilir: Onay; Red; RFE; Ilaveten Degerlendirme; Ikinci Mulakat.

Elbette ki herkesin Green Card mulakati sonucundan bekledigi sonuc onaydir, umuyoruz ki sizin aldiginiz sonuc da onay olsun.

Bunun aksine, interview sonucunda memur kabul vermeyebilir. Fakat genel olarak memurlar onaylamaya yatkindirlar. Ama eger evlilik uzerinden green card icin gereksinimleri saglamadiginiz aciksa, dosyaniz reddedilebilir. Evrak yetersizligi, sabika kaydi veya gocmenlik yasalarina aykiri sahtecilik evlilik uzerinden green card basvurunuza zarar verebilecek etkenlerdendir. Daha once soylemis oldugum gibi memurun herhangi bir sorunu cozmeniz icin size imkan saglamasi muhtemeldir.

Bu imkanlardan bir tanesi de RFE’dir (Ek Belge Talebi). RFE verilmis olmasi istenilen belgeleri saglayabildiginiz surece sizi korkutmamalidir. RFE cogunlukla iliskinizi daha iyi kanitlamak icin sizden ek belge talebidir. Ek belge talepleri icin aile bireylerinizden veya arkadaslarinizdan aldiginiz mektuplar, banka ekstreleriniz, ve beraber cekindiginiz fotograflariniz gibi belgeler sunulabilinir.

Bazen memur sonuca varabilmek icin ek sure isteyebilir. Memurun ek degerlendirme icin sure talep etmesi sizin dosyanizi reddedecegi anlamina gelmemektedir.

Ilk Green Card mulakatinda bazi bilgilere ulasilamamasi veya ek degerlendirme gerekmesi halinde ikinci bir mulakta cagirilma durumu da soz konusudur.

Basvuru surecinizde ve Green Card mulakatinda beklenmedik durumlara karsi hazirlikli olmak icin sizi dogru yonlendirebilecek bilgili bir Avukat ile calismanizi oneririz.