a

Facebook

Twitter

Linkedin

Copyright 2018 Caglar Law Firm P.C.

646-930-2077

Call us for legal consultation

Facebook

Twitter

Linkedin

Search
Menu
 

Esim Calismiyor, Green Card Basvurusu Yapabilir Miyim? Green Card Joint Sponsor Sorumluluklari Nelerdir?

Caglar Law Firm P.C. > BLOG  > Esim Calismiyor, Green Card Basvurusu Yapabilir Miyim? Green Card Joint Sponsor Sorumluluklari Nelerdir?

Esim Calismiyor, Green Card Basvurusu Yapabilir Miyim? Green Card Joint Sponsor Sorumluluklari Nelerdir?

Esim Calismiyor, Green Card Basvurusu Yapabilir Miyim?

Evlilik uzerinden green card basvurusu yapabilmeniz icin, esinizin kazanci HHS yoksulluk sinirinin uzerinde olmalidir yada size maddi destek saglayabilecek bir kefil, yani Joint Sponsor, bulmalisiniz. Bu Joint Sponsor devamli ikametgahi ABD olan, en az 18 yasindaki bir Amerikan vatandasi veya Green Card sahibi olmalidir. Joint Sponsorunuzun kazanci, kendi aile buyuklugune gore belirlenen HHS yoksulluk sinirinin uzerinde olmak zorundadir fakat mal varligi da bu hesaba dahil edilebilmektedir.

Joint Sponsorun Sorumluluklari Nelerdir?

Size Joint Sponsorluk yapacak kisi, sizin finansal olarak ABD hukumetinin yardimina muhtac kalmayacaginza kefil olmaktadir. Bu finansal yukumluluk, Green Card basvurani American vatandasi oluncaya kadar veya genellikle 10 seneye denk gelen 40 ceyrek is yili gecinceye kadar surecektir. Green Card basvuranin vefat etmesi veya basvuranin green card’li olmaktan cikmasi durumunda Joint Sponsorun yukumlulukleri bitse de, bosanma durumunda mesuliyet devam etmektedir.

Green Card basvuru surecini bastan sona dikkatlice takip edebilecek tecrubeli bir avukat ile calisarak hem endiselerinizi yatistirabilir hem de dosyanizin eksiklik veya aksaklik olmadan hazirlandigina emin olabilirsiniz.