a

Facebook

Twitter

Linkedin

Copyright 2018 Caglar Law Firm P.C.

646-930-2077

Call us for legal consultation

Facebook

Twitter

Linkedin

Search
Menu
 

Green Card Surecinde Bosanma

Caglar Law Firm P.C. > BLOG  > Green Card Surecinde Bosanma

Green Card Surecinde Bosanma

Esimden Bosandim, Green Card Surecime Ne Olacak?

 

Bu sorunun cevabi, basvurunuzun hangi evresinde oldugunuza bagli olarak degismektedir. Eger henuz ilk green card basvuru asamasindaysaniz, maalesuf bosanmaniz durumunda basvurunuz reddedilecektir. Eger basvurunuzu yapip onay aldiysaniz ve su anda 2 senelik sartli ikamet statusundeyseniz durum biraz daha farklidir. Basvurunuzun onaylanmis olmasi, evliliginizin gercekliginin detaylica incelendigi anlamina gelmektedir. Esinizden bosanmaniz evliliginizin bastan beri sahte oldugu anlamina gelmez. Fakat sartli ikamet statusunde yapilan bosanma evliliginizin gercekliginin bir kez daha sorgulanmasini gerektiriyor.

Normalde sartli green card surenizin sona ermesine 90 gun kala esiniz ile beraber Daimi Ikamet Sartlarini Kaldirma Dilekcesi basvurunuz yapilmalidir. Fakat bu safhadan once bosanmaniz durumunda evliliginizin gercekligi gocmenlik ofisi tarafindan sorgulanacaktir ve ispat etmeniz istenebilir.

Eger sartli green card surecinde degilseniz, bosanmaniz green card’inizi etkilemeyektir ama vatandaslik basvurusu yapmaniz durumunda evliliginizin gercekligi tekrar sorgulanabilir. Ayrica, green card’liyken bosandiginiz takdirde normalde 3 yil sonra yapilabilen evlilik uzerinden vatandaslik basvurusu yerine 5 yil beklemeniz gerekecektir.

Bu mevzuda kisiden kisiye degisen bir cok durum soz konusu oldugundan, tecrubeli bir avukat ile danisarak ilerlemenizi tavsiye ederiz.