a

Facebook

Twitter

Linkedin

Copyright 2018 Caglar Law Firm P.C.

646-930-2077

Call us for legal consultation

Facebook

Twitter

Linkedin

Search
Menu
 

Iltica (Asylum) Uzerinden Calisma Izni Basvurularinda Degisiklikler

Caglar Law Firm P.C. > News  > Iltica (Asylum) Uzerinden Calisma Izni Basvurularinda Degisiklikler

Iltica (Asylum) Uzerinden Calisma Izni Basvurularinda Degisiklikler

Iltica (Asylum) Uzerinden Yapilan Calisma Izni Basvurularinda Degisiklikler

 26 Haziran Karari:

     26 Haziran’da aciklanan bu karar, 25 Agustos itibariyle yurururluge girecektir. Asylum uzerinden calisma izni basvurularini ana hatlariyla su sekilde degistirecektir:

  1. Calisma iznine basvurabilmek icin 150 gun yerine 365 gun bekleme suresi getirilecektir, fakat bu degisiklik 25 Agustos 2020’den once 150 gununu doldurulmus ve calisma izni basvrusunu yapmis olanlari etkilemeyecektir. 
  2. Amerikaya son girisinden itibaren 1 yil icerisinde iltica basvurusunu yapmamis olanlara calisma izni artik verilmeyecek. Fakat bu yasa yurururluge girmeden once basvurusunu yapanlar bu degisiklige tabi olmayacaktir. Iltica basvrusunda bulunmayi dusunenlerin bu kanun oncesinde basvurularini yapmalarini oneririrz.
  3. Amerika veya dunyanin baska yerinde siyasi suc disinda suc islemis olanlara calisma izni hakki taninmayacaktir. Bu yasa, yurururluge girme tarihinden once islenen suclara uygulanmayacaktir. 
  4. Bu yasa yurururluge girdikten sonra Amerikaya yasa disi girenlere calisma izni verilmeyecektir. Bu sadece kacak yollarla ulkeye giris yapip, giris yaptiktan sonra 48 saat icinde iltica talebinde bulunmayanlar icin gecerlidir. Fakat, bu yasa sinirdan giris yapip parole ile, yani devletin izni ile, gecis yapanlari kapsamayacaktir. 

 22 Haziran Karari:

     Bir diger kanun degisikligi ise 21 Augustosta yurururluge girecek olan calisma izni islenme surelerine iliskin degisikliktir. Asylum uzerinden yapilan ilk calisma izni basvurulari kanunen 30 gun icinde onaylanmasi gerekirken artik bu zorunluluk kaldirilacak. Yani bu basvurularin da onaylanma sureci calisma izni yenileme sureleriyle benzer olacaktir

     Bu yasalar tekrar degisebilir veya benzeri yasalar cikarilabilir. Iltica basvurunuzu ve calisma izni basvurularinizi henuz yapmadiysaniz, tecrubeli bir avukat ile bir an once basvurunuzu yapmanizi tavsiye ederiz.