a

Facebook

Twitter

Linkedin

Copyright 2018 Caglar Law Firm P.C.

646-930-2077

Call us for legal consultation

Facebook

Twitter

Linkedin

Search
Menu
 

Multeci/Siginmaci Green Card Mulakati

Caglar Law Firm P.C. > News  > Multeci/Siginmaci Green Card Mulakati

Multeci/Siginmaci Green Card Mulakati

Siginimaci/multecilerin Green Card mulakati olma oranini arttiracak yeni Ihtiyari kriterlerler yurururluge girmistir. Aralik 15 2020’den sonra basvuru yapanlar bu yeni kriterlere gore mulakata cagirilacaktir.  Onceden multeci/siginmacilar %5’ten az bir oranla green card mulakati icin cagrilirken, bu karar ile birlikte bu oranin artmasi bekleniyor. Amacin daha istikrarli karara varma ve guvenlik sorunlarinin onune gecmek oldugu soylenmektedir.

Eklenen sekiz yeni kriter su sekildedir:

  • “The applicant has an articulable national security or terrorism-related ground of inadmissibility concern.
  • Other eligibility fraud, identified on a case-by case basis, where Fraud Detection and National Security (FDNS), Center Fraud Detection Operations (CFDO), or Background Check Units (BCU) recommends interview.
  • Immigration records are insufficient for the officer to determine whether or not the applicant is inadmissible based on past or current placement in removal proceedings at any time.
  • The applicant has conflicting or multiple identities, other than properly documented by legal name changes.
  • A sworn statement is required to address the applicant’s admissibility.
  • An interview would yield clarifying information, such as with an unclear response to a request for evidence concerning the applicant’s admissibility.
  • The applicant is a citizen of, or last habitually resided in, a country that is now or was at the time of last residence a State Sponsor of Terrorism.
  • The officer has any other articulable concern regarding identity, inadmissibility, national security, public safety, or fraud, and recommends an interview to help resolve that concern.”

Eklenen kriterlerden sonuncusu ozellikle kapsamli olup, mulakata cagirma kararini tamamen gocmenlik memurunun inisiyatifine birakmaktadir. Bu mulakat cok detayli olmayip, asil amaci kimlik ve formdaki bilgilerin dogrulugunu tegit etmektir. green card surecinizde beklenmedik bir durumla karsilasmamak icin tecrubeli bir avukat ile calismanizi oneririz.