a

Facebook

Twitter

Linkedin

Copyright 2018 Caglar Law Firm P.C.

646-930-2077

Call us for legal consultation

Facebook

Twitter

Linkedin

Search
Menu
 

Green Card Mulakatina Hazirlik

Caglar Law Firm P.C. > BLOG  > Green Card Mulakatina Hazirlik

Green Card Mulakatina Hazirlik

Evlilik Uzerinden Green Card Basvurusu Mulakatina ne getirmelisiniz?

Green Card mulakatiniza gitmeden once bir takim evraklari hazirlamalisiniz Evlilik uzerinden green card mulakati icin ozellikle sizin ve esinizin kimligi, finansal bilgileri, ve evliliginizin gercekligine dair belgeler talep edilmektedir.

Kimliklerinize Dair Kanitlar

Green Card mulakatiniza mutlaka mulakat kagidini ve pasaport, seyahat belgesi, ve surucu belgesi veya is izinleri gibi fotografli kimliklerinizi getirmelisiniz. Daha once sunmus oldgunuz, kimliginizi kanitlayici belgelerin asillarini getirmelisiniz. Mesela kendiniz, esiniz, ve cocuklariniz icin evlilik cuzdani, dogum belgesi ve bir onceki evliliginize dair bosanma ilani/ olum belgesi gibi belgeleri getirmelisiniz. Ayrica esinizin ABD vatandasligini kanitlayici belgelerin asillari da yaninizda olmali (dogum sertifikasi, vatandasliga kabul belgesi, pasaport, vs.). USCIS memuru mulakat vakti bu belgelerin hepsini sizden talep etmeyebilir, fakat yine de yaninizda bulundurmak zorundasiniz.

Evliliginizin Gercekligini Kanitlayan Ek Belgeler

Mulakata evliliginize dair goturebileceginiz belgelerin listesi oldukca uzundur. Ornek olarak su listeyi baz alabilirsiniz:

  • Sizin ve esinizin adlarinizin gectigi kira sozlesmeleri veya ev kontratlari.
  • Eger hamilelik soz konusu ise doctor raporu, cocugunuz varsa dogum belgesi.
  • Ikinizin de adinin gectigi elektirik, su, dogalgaz faturalari.
  • Ortak banka veya kredit kart hesaplariniza dair ekstreler
  • Ortak klup uyeligi
  • Birbirinize aldiginiz hediyelerin faturalari.
  • Aranizda paylastiginiz veya arkadas ve aile bireylerinizden size gonderilen ortak email, mektup ve diger yazismalara dair belgeler
  • Iliskinizin gercekligine yonelik arkadaslarinizdan veya ailelerinizden alinmis mektuplar.
  • Esiniz ile beraber cekilmis fotograflariniz.
  • VB. evraklar

 

Guncel Belgeler

Green Card basvurunuzdan beri hayatinizda gerceklesmis gelismelere dair belgeler mulakat gunu sunulunabilir. Ornegin, yeni isinize dair mektup, guncel tax return, ve sizin, esinizin, ve sponsorunuzun en guncel kazanc bilgilerini sunabilirsiniz.

Burada yazdiklarimiz mulakatta gerekli olabilecek tum belgelerin kapsamli listesi degildir, sadece daha hazirlikli olabilmeniz icin bilgilendirmedir. Green Card mulakat kagidinizdaki listeyi de takip edebilirsiniz. Green Card mulakatiniz icin tam anlamiyla hazir olabilmek icin tecrubeli bir gocmenlik Avukati ile calismanizi tavsiye ederiz.